menu
Pieter van Doorn

Prof.dr. Pieter van Doorn (P.A.)

Neuroloog, hoofd afdeling neuromusculaire ziekten

Even voorstellen

De diagnostiek en behandeling van patiënten met spierziekten moet verder verbeteren. Door de combinatie van optimale zorg, wetenschappelijk onderzoek en teamwerk is dat mogelijk. Daar wil ik mij met ons team graag voor inzetten.

Werkervaring & opleidingen

Nadat ik neuroloog ben geworden heb ik mij in het Erasmus MC verder gespcialiseerd in de Neuromusculaire ziekten. Naast patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek besteed ik inmiddels veel tijd aan (inter)nationale commissies, die tot doel hebben om de diagnostiek en behandeling van patiënten met polyneuropathie te verbeteren. Wij hebben een bijzonder succesvolle onderzoeksgroep opgebouwd. Ons onderzoek is vooral gericht op immuun-gemedieerde polyneuropathieen (Guillain-Barré syndroom, CIDP), de ziekte van Pompe (binnen het Centrum voor Lysosomale en Metabole Ziekten) en epidemiologisch onderzoek naar polyneuropthie (ERGO-onderzoek). Onlangs ben ik gekozen tot President van de Peripheral Nerve Society (PNS). 

Opleiding

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1984). Vervolgens heb ik neuro-immunologisch onderzoek gedaan in het LUMC en het Erasmus MC. Tijdens mijn specialisatie tot neuroloog in het Erasmus MC ben ik gepromoveerd (1990). Daarna ben ik staflid geworden op de afdeling neurologie en heb ik mij verder gespecialiseerd in de Neuromusculaire ziekten. Sinds 2003 ben ik hoogleraar neuromusculaire ziekten, in het bijzonder de immuun-gemedieerde aandoeningen.

Team