menu
Erasmus MC

Specialisten

Patiënten met een lysosomale stapelingsziekte worden gezien door onze specialisten met expertise in deze groep aandoeningen. Afhankelijk van welke lysosomale stapelingsziekte u heeft zult u met verschillende zorgverleners te maken krijgen.

Kinderen worden voornamelijk gezien door de kinderarts metabole ziekten en bij volwassen patiënten is de internist metabole ziekten de hoofdbehandelaar. Sommige patiënten worden ook gezien door de neuroloog (zoals bijvoorbeeld bij de Ziekte van Pompe en Mucopolysaccharidose). Naast de hoofdbehandelaar zijn ook verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, diëtisten, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werk nauw betrokken bij de zorg.

En dan zijn er ook de specialisten waarmee u als patiënt niet mee in aanraking zult komen, maar een belangrijk onderdeel zijn van het team. Dit zijn o.a. de labspecialisten van het diagnostisch lab, de onderzoekers van het researchlab en de medewerkers van de ziekenhuisapotheek. Hieronder vindt u een overzicht van onze specialisten. Klik op de foto om meer over hen te lezen.