menu

Expertise in het metabolisme van aminozuren en andere organische zuren

Ureumcyclus-defecten en Organisiche Acidimieën zijn complexe aandoeningen die hoogwaardige expertise vereisen. Het Centrum voor UCD en OA aan het Erasmus MC in Rotterdam heeft deze expertise in huis. Om deze reden heeft het Ministerie van VWS dan ook besloten het Centrum voor UCD en OA aan te wijzen als expertisecentrum op het gebied van deze aandoeningen.   

Het Centrum voor UCD en OA ziet zowel kinderen als volwassen patiënten. Ons diagnostisch lab heeft jarenlange ervaring in het snel diagnosticeren van metabole aandoeningen. Door snelle diagnose kan z.s.m. het beste behandelplan voor de patiënten worden opgesteld en staat het team van medische specialisten klaar om de patiënten de beste zorg te geven. Daarnaast draagt het centrum bij aan wetenschappelijk onderzoek en verzorgt het ook onderwijs. 

Aandoeningen

Ons centrum is door het ministerie van VWS aangewezen als expertise centrum voor alle stoornissen van het metabolisme van aminozuren en andere organische zuren. Onder deze brede groep van aandoeningen vallen o.a. ureumcyclus defecten en organische acidemieën. Wilt u meer lezen over de aandoeningen die wij behandelen. Klik dan op onderstaande link. 

Aandoeningen

Meer informatie